Ya estamos en pleno verano, y en Cocinillas os vamos a enseñar a hacer los cócteles más famosos y refrescantes para que sobreviváis al calor.
Hoy vamos a hacer un clásico: El mojito. Os lo explicamos como siempre, de la manera más sencilla posible y con la ayuda de utensilios que siempre tenemos en casa, para que todos seamos capaces de hacerlo, ya os enseñamos el mojito de melón.
El mojito cubano original se prepara con hierbabuena, pero actualmente en multitud de lugares se hace con menta. Y es que la hierbabuena es al fin y al cabo una variedad de menta, así que podéis utilizar la que más os guste.
Mojitos De Fresa O Frutilla
– En un vaso grande, echamos la hierbabuena, con ramas incluídas, partiéndola con las manos, y reservamos una ramita que tenga hojas en la parte de arriba para decorar más tarde.
– Añadimos las dos cucharadas de azúcar blanco o moreno claro (si vais a usar 7up o Sprite, sólo 1cucharada para que no quede demasiado dulce).
– Antes de partir la lima, la presionamos ligeramente y rodamos contra la mesa para que se reblandezca por dentro. La partimos por la mitad y con la mano la exprimimos sobre el vaso para que suelte todo el jugo.
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– Usando una cuchara de madera a modo de mortero, “pisoteamos” los tres ingredientes para mezclarlos bien, pero sin pasarse para no destrozar las hojas.
Para aquellos que no tenemos una nevera ultramoderna con picador de hielo incorporado o una superpicadora de alimentos, la forma más fácil de conseguir hielo picado es simplemente poner los cubitos de hielo dentro de una bolsa de plástico resistente y, con mucha fuerza, darles golpes contra el suelo. También se puede poner la bolsa en la mesa y machacarla con un mortero, pero a mí la fórmula de estamparla contra el suelo me resulta más rápida y efectiva.
Los más detallistas, antes de empezar a hacer el cóctel podéis pasar un trozo de lima por el borde del vaso, o si lo preferís cortar unas hojas de hierbabuena con la mano y restregarlas por el borde.
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Para conseguir gajos de lima perfectos para la decoración, cogemos la lima y la reblandecemos rodándola con la mano contra la mesa. Depués, utilizando un cuchillo de sierra de punta redonda, cortamos los dos piquitos de los extremos, y la cortamos de extremo a extremo. Luego dividimos una de las mitades en dos cortándola por el medio, y lo hacemos una vez más, consiguiendo 8 gajos perfectos de una sola lima. Luego sólo nos queda hacerle un corte en el centro y colocarla en el borde del vaso.
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Has slowly evolved to include a menu ranging from White Wine Peach Sangria to Watermelon Frosé and this refreshing Frozen Mint Mojito.
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Oftentimes mojitos on the rocks can lack that mintyness. But unlike a classic mojito recipe, this frozen version blends up the mint into the drink so it is absolutely BURSTING with flavor!
The process of making a frozen mojito is so quick, simple, and can be done in under 10 minutes. Here are the easy steps:
If you don’t knowhow to zest a lemon or lime, there are 5 different ways using the tools and utensils you already have on hand.
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The best kitchen tool for zesting is a microplane. Not only is it super easy to use, but it also finely grates the rind so it will easily disperse throughout your dishes and drinks.
Depending on your taste preference and what you have available, there are a few different options you can use to sweeten up this mojito:
Darker rums have been aged longer and thus have a stronger flavor that will overpower the mint and lime flavors of a mojito.
Receta: Mojito Cordobés O Sueño Subbético
While your cheaper blenders will work decently, you’ll get a super smooth, and more slushy-like consistency if you use one of the following:
One of the cutest ways to serve this summer cocktail is in a mason jar with a paper straw and a slice of lime.
When ready to serve, pull it out 2 hours in advance. Let some of it melt before you add it back to the blender you used previously.
Frozen Mojito Recipe (cocktail Or Mocktail)
Cook’s Note:If you’re pressed for time you can also pop the slightly thawed out mixture into the microwave to get it to melt some before blending. FAQs
You can mix up the drink and pour it into ice cube trays. But the best way is described in this recipe, by blending everything up into a slushy cocktail!
It should be noted that no alcohol is good for weight loss. However, in comparison to other cocktails mojitos can be a healthier choice. Use less sugar or a low calorie sweetener to make a lighted up version.
Frozen Mojito Recipe
Hey!! I'm London. Come join me as we cook up uncomplicated healthy recipes your family will love, learn the basics of nutritious eating, and begin to slowly evolve..one healthy bite at a time!Frozen Coconut Mojito Recipe – A creamy tropical cocktail that combines the appeal of a pina colada with refreshing mojito flavors of mint.
Crazy about mojitos? Crazy about Pina coladas? This creamy Frozen Coconut Mojitorecipe is laced with coconut, yet offers the limey-mint quality we know and love!
There are certain beverages I can’t wait to start sipping once the weather is warm… Margaritas, pina colada variations, boozy tiki drinks with little umbrellas, and of course mojitos.
The Best 10
There’s no better way to get your mind off a long tedious work-week than to splurge on a fruity cocktail with friends.
The problem is, I can never decide which drink to go with, and I’m too much of a light-weight to handle more than one. Maybe two.
In one simple recipe, you get the texture and coconutty creaminess of a pina colada, with the quintessential flavor of a mojito, and little bits of fresh mint speckled throughout.
Passion Fruit Mojito Recipe
If you close your eyes while sipping, you can almost imagine your toes in the sand and gentle waves crashing in the distance.
This Frozen Coconut Mojito is a marvelous beverage to serve on girls-night-in, at a neighborhood party, or at a Sunday afternoon picnic.
If you plan to make this Frozen Coconut Mojito recipe for a crowd, make sure to buy a big bag of ice. It goes fast!
It's Mojito Time
It’s a digital cookbook to keep on your phone or tablet, so you can make amazing cocktails no matter where you wander!
A frozen mojito is a drink that is blended up with ice giving it a slushy consistency. It’s often more like a treat than just a drink.
No, there are some drinks that might benefit from having a salt or sugar rim, but this frozen mojito does not need one. A regular mojito does not benefit from a salt rim either.
Drink Recipes And Cocktails That Begin With M
In a classic mojito, white rum would be best, (like Bacardi). For this frozen coconut mojito, we use coconut rum, (like Malibu).
Serving: 2 Drinks , Calories: 386 kcal , Carbohydrates: 43 g , Protein: 1 g , Fat: 10 g , Saturated Fat: 9 g , Sodium: 54 mg , Potassium: 56 mg , Fiber: 2 g , Sugar: 38 g , Vitamin A: 170 IU , Vitamin C: 10 mg , Calcium: 24 mg , Iron: 1 mg
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