Receta Mojito Cubano Original

El mojito no suele considerarse un cóctel clásico, pero desde luego es una de las bebidas más populares y rivaliza directamente con la piña colada, la sangría, el daiquiri y el pisco sour. A parte tenemos otras recetas de cócteles famosos como el Bloody Mari, el cóctel italiano Bellini, el Dry Martini o martini seco y el rebujito de la feria de abril.

Cuba es sin duda alguna la cuna del mojito, a pesar de que el origen exacto de este cóctel clásico es siempre objeto de debate. Una de las historias apuntan a que el mojito se remonta al siglo XVI, concretamente al año 1586, cuando un grupo de piratas ya lo bebían bajo el nombre de “El Draque“, en honor al pirata inglés y comerciante de esclavos Francis Drake.

Mojito

El mojito, en sus orígenes, se hacía con tafia, un predecesor primitivo del ron blanco, un aguardiente de caña, y se usaban los otros ingredientes para disimular su gusto áspero.

Mojito: 8 Recetas Fáciles

La bebida mejoró mucho durante el siglo XIX, con la introducción de alambiques de cobre y el proceso de añejamiento que desembocó en la forma moderna del ron.

Este cóctel se dio a conocer como una bebida con ‘un poco de mojo‘, donde el toque maestro era cortar las limas y añadirlas al final, y esto provocó que de forma coloquial se le aplicara el nombre de mojito.

Hay una receta oficial, la de la IBA (International Bartender’s Association), aunque me fío más del buen criterio del barman Johan Mahol.

Cómo Hacer Un Mojito Cubano Perfecto

Un mojito tamaño ‘estándar’ lo tendrás listo en sólo cinco pasos, prepáralo con amor y cuidado para disfrutar realmente de una experiencia cubana.

Recordad que la receta del mojito pertenece a la gloriosa escuela “el que admita” o el “tú ya lo verás” de las madres, aunque aquí tenéis la base desde la que comenzar. ¡A disfrutar con prudencia!

Desde hace 12 años intento compartir con todos vosotros mi pequeño granito de arena para que disfrutéis de la cocina en el medio de comunicación más grande de España, elmundo.esThe Mojito Cubano Cocktail is the sophisticated sister to the Cuba Libra, another iconic Cuban cocktail. This drink relies on fresh mint leaves to capturing the classic mojito flavor. This is the perfect summer drink to use fresh mint from your garden.

Receta Mojito Cubano

Havana, Cuba, is said to be the birthplace of the mojito. When Sir Francis Drake’s ships sailed toward Havana in 1580 a small boarding party went ashore on Cuba and came back with ingredients for an effective medicine.

The

The ingredients were aguardiente de caña (translated as “burning water”, a crude form of rum made from sugar cane) mixed with local tropical ingredients: lime, sugarcane juice, and mint.

For the true taste of Cuba, make an authentic Cuban Mojito at home by following our simple Mojito Cubano Cocktail recipe. Be sure to make enough to share with your friends!

Cómo Preparar Un Buen Mojito: Las 10 Mejores Recetas

If you liked this recipe please Rate This Recipe and leave a comment about it. As always you can follow on Facebook, Instagram, Pinterest, and YouTube.

It's a simple mixed drink of rum, mint, lime, sugar, and club soda. A muddler and stirring spoon are the only tools required. Grab a taste of the Cuba!

Cómo

Did You Like This Recipe? Take a picture and mention us on Pintrest @ or tag it with #hispanic_food_network! Don’t forget to subscribe to our email list for more recipes!

Mojito Cubano: La Receta Original

Be sure to sign up for our newsletter and leave a comment about this recipe if you can. Thank you for taking the time to visit our website and coman bien mis amigos (eat well my friends).

Signup to receive our new recipes every week. Every Monday we send out last week’s newly published recipes. Never miss a recipe from Hispanic Food Network.

This is the Puerto Rican Vegan Cookbook to give you all the flavor while transporting you to an abuela's kitchen or the quaintest of Mom & Pop shops.

Receta

Cómo Hacer El Cóctel Mojito Cubano Clásico

Sorry, but we do not have any cooking classes scheduled at this time. We are always planning new classes so check back often. In the meantime take a look at our past cooking classes here.

Long before he was a Hollywood star, Danny Trejo used to joke with his mom that they should open a restaurant. A few arrests, a couple boxing championships, and more than 300 movies later, Hollywood’s favorite bad guy did just that with Trejo’s Tacos. His unexpected journey from ex-con to actor to Narcotics Anonymous/Alcoholics Anonymous counselor to successful restaurateur is a true rags-to-riches story.